AMSTERDAM
follow us at Twitter
follow us at Facebook
follow us at Hyves
RSS
 

AMSTERDAM DIALOOG

WELKOM OP DE HOMEPAGE

Lees de informatie hiernaast en geef je op voor een training:

 

WELKOM OP DE HOMEPAGE VAN AMSTERDAM DIALOOG

 

Van 4 tot 13 november is het weer zover: de landelijke Week van de Dialoog. Ook in Amsterdam doen we mee. Waarom? Omdat we het belangrijk vinden dat mensen met elkaar in gesprek raken. Deze verdieping zorgt ervoor dat we elkaar beter begrijpen en we tot nieuwe inzichten komen.

 

De voorbereidingen voor de Week van de Dialoog zijn in volle gang. Wij zijn nu bezig met het organiseren van de dialoogtafels rond het thema van dit jaar: VERBINDING - MAAK HET MEE(R)

 

En dat doen we heel graag samen met jou. Amsterdam in Dialoog is een netwerk van vrijwilligers en organisaties die de Dialoog een warm hart toedragen. Samen zorgen we ervoor dat er dialoogtafels door de hele stad worden georganiseerd en mensen kennis kunnen maken met de Dialoogmethode. Dus ook als je graag meer wilt weten over Dialoog, ben je van harte welkom. Voor meer informatie kun je de uitnodiging bekijken.

 

We nodigen jou uit om met ons mee te doen aan de Week van de Dialoog. Dat kan als tafelorganisater, gespreksleider of deelnemer.

 

Tafelorganisator
Organiseer je eigen dialoog. Je vindt meer informatie over hoe je dat doet in de linkerkolom. En vergeet niet om je tafel bij ons te melden via
info@amsterdamdialoog.nl Hier kun je ook terecht voor vragen of hulp bij het vinden van een locatie, gesprekleider(s) of deelnemers.

 

Gespreksleider

12 of 20 oktober 2016: Training voor beginners

26 oktober 2016: Verdiepingstraining.

 

Als je nog op zoek bent naar een tafel om een gesprek aan te leiden, kun je met ons contact opnemen via info@amsterdamdialoog.nl

 

Deelnemer

Deelnemers aan dialooggesprekken ervaren deze vorm als een hele prettige en inspirerende ervaring. Wil je dat zelf ook eens meemaken? Kijk dan in de Dialoog Agenda voor een geschikt moment. 

 

Uiteraard kan iedereen zich aanmelden voor onze maandelijke nieuwsbrief.

 

Voor meer informatie over de landelijke organisatie kun je kijken op www.nederlandindialoog.nl

 

 


WELKOM OP DE HOMEPAGE VAN AMSTERDAM DIALOOG

 

Amsterdam-in-Dialoog is een organisatie van bevlogen vrijwilligers, die van mening zijn dat de dialoog tussen mensen het belangrijkste middel is om gelukkig en waardig te kunnen samenleven. Ook zijn wij van mening dat een goed gesprek beter wordt met een goede methode. Nu zijn er veel verschillende dialoogvormen. Uit oogpunt van goede ervaringen en eenduidigheid kiest Amsterdam-in-Dialoog voor een vaste methode, gebaseerd op het idee van appreciative inquiry . Laat je niet ontmoedigen door dit ingewikkeld klinkende begrip en doe gewoon een keer mee met een van onze gesprekken. Je zult verrast worden door de verhalen van andere mensen, van jezelf en van de eenvoud van onze aanpak.


Als organisatievorm hebben wij gekozen voor een losse, organische structuur. Ieders inbreng is van waarde, maar wordt dat pas echt als je er zelf ook de bijpassende energie in steekt. Een aantal vrijwilligers vormen een kerngroep, die als kapstok dient voor organisatorische zaken. Deze vrijwilligers hebben zich voor een jaar verbonden, namelijk van dag-van-de-dialoog tot dag-van-de-dialoog. Na een jaar worden nieuwe kerngroepleden gezocht (of gaan mensen nog een jaartje door). Geld is van geen belang, want wat moet een goed gesprek met zes tot acht andere mensen nu helemaal kosten? Het zou nog bij jou thuis rond de eettafel kunnen. Vaak vinden wij echter ook spectaculaire publieke ruimtes voor gesprekken, zoals Pakhuis de Zwijger of de OBA bij het Centraal station. Onze voorwaarde is dan "gratis of niet". Als een Amsterdamse organisatie geld moet vragen voor dialoog in Amsterdam, is er in onze ogen iets niet op orde.


Ons doel is dus de dialoog te bevorderen en dat doen wij in ons geval voor Amsterdam. Dat doen wij heel praktisch door maandelijks dialogen te organiseren. Deze gesprekken zijn de opmaat voor onze deelname aan de landelijke Week van de Dialoog. Waarom deze week staat hier beschreven.

 

Wil je een keer meedoen? Kijk dan onder Dialoog Agenda 2016 voor de nieuwste agenda.

Wil je even een indruk? Kijk dan onder Dialogen uit 2016, waar je verslagen vindt van dialogen die er geweest zijn.

 

Natuurlijk hebben wij ook een nieuwsbrief, waarmee onze maandelijkse agenda zo in jouw mailbox komt rollen.

 

Vragen kun je kwijt bij info@amsterdamdialoog.nl

 


Week van de Dialoog 2016.

 

De Week van de Dialoog wordt in 2016 van 4 tot en met 13 november gevierd! Amsterdam sluit dit jaar aan bij het landelijke thema:


                                          VERBINDING - MAAK HET MEE(R)


Verdere informatie via deze website of www.nederlanddialoog.nl.