Organisatie

Doel en methode

Amsterdam-in-Dialoog is een organisatie van bevlogen vrijwilligers, die van mening zijn dat de dialoog tussen mensen het belangrijkste middel is om gelukkig en waardig te kunnen samenleven.

 

Ook zijn wij van mening dat een goed gesprek beter wordt met een goede methode. Nu zijn er veel verschillende dialoogvormen. Vanwege onze goede ervaringen en uit oogpunt van eenduidigheid kiest Amsterdam-in-Dialoog voor een vaste methode, gebaseerd op het idee van appreciative inquiry . Laat je niet ontmoedigen door dit ingewikkeld klinkende begrip en doe gewoon een keer mee met een van onze gesprekken. Je zult verrast worden door de verhalen van andere mensen, van jezelf en van de eenvoud van onze aanpak.

 

Kerngroep en organisatie

Amsterdam-in-Dialoog krijgt geen subsidie en is niet afhankelijk van sponsorgelden. De organisatie wordt gevormd door een kerngroep, waarvan de leden zich voor tenminste een jaar verbinden om de jaarlijkse week van de dialoog mogelijk te maken. Daar is geen vergoeding aan verbonden. Hooguit zoeken wij mogelijkheden om onvermijdbare onkosten te vergoeden door aan deelnemers een bijdrage te vragen. De kerngroep voor seizoen 2015/2016 bestaat uit Trees Lamers (voorzitter), Carola Goodwin, Sylke Muller, Marja Dijst, Paul Basset (trainingen), Paul van der Plas (trainingen), Merel Remmerswaal (communicatie en sociale media) en Tim Stok (webmaster en mail).

 

Als organisatievorm hebben wij gekozen voor een losse, organische structuur. Ieders inbreng is van waarde, maar die waarde wordt pas zichtbaar als je er zelf ook de bijpassende energie in steekt. De kerngroepleden willen als kapstok voor organisatorische zaken dienen. Na een jaar worden nieuwe kerngroepleden gezocht (of gaan mensen nog een jaartje door). Geld is van weinig belang, want wat moet een goed gesprek met zes tot acht andere mensen nu helemaal kosten? Het zou nog bij jou thuis rond de eettafel kunnen. Vaak vinden wij echter ook spectaculaire publieke ruimtes voor gesprekken, zoals Pakhuis de Zwijger of de OBA bij het Centraal station. Onze voorwaarde is dan “gratis of niet”. Als een Amsterdamse organisatie geld moet vragen voor dialoog in Amsterdam, is er in onze ogen iets niet op orde.

 

Ons doel is dus de dialoog te bevorderen en dat doen wij in ons geval voor Amsterdam. Dat doen wij heel praktisch door maandelijks dialogen te organiseren. Als je interesse hebt, volg dan onze Dialoog Agenda. Deze maandelijkse gesprekken zijn de opmaat voor onze deelname aan de landelijke Week van de Dialoog. Waarom deze week staat hier beschreven.

 

Verdere informatie?

Wil je een keer meedoen? Kijk dan onder Dialoog Agenda voor de nieuwste agenda.

Wil je even een indruk? Kijk dan onder Dialogen uit 2016, waar je verslagen vindt van dialogen die er geweest zijn.

Natuurlijk hebben wij ook een nieuwsbrief, waarmee onze maandelijkse agenda zo in jouw mailbox komt rollen.

Vragen kun je kwijt bij info@amsterdamdialoog.nl Het enige wat echt werkt? Een keer mee doen!