Doel en methode

Doel en methode

Amsterdam-in-Dialoog is een organisatie van bevlogen vrijwilligers, die van mening zijn dat de dialoog tussen mensen het belangrijkste middel is om gelukkig en waardig te kunnen samenleven.

 

Ook zijn wij van mening dat een goed gesprek beter wordt met een goede methode. Nu zijn er veel verschillende dialoogvormen. Vanwege onze goede ervaringen en uit oogpunt van eenduidigheid kiest Amsterdam-in-Dialoog voor een vaste methode, gebaseerd op het idee van appreciative inquiry . Laat je niet ontmoedigen door dit ingewikkeld klinkende begrip en doe gewoon een keer mee met een van onze gesprekken. Je zult verrast worden door de verhalen van andere mensen, van jezelf en van de eenvoud van onze aanpak.

 

Organisatie

Amsterdam-in-Dialoog krijgt geen subsidie en is niet afhankelijk van sponsorgelden. De kern van de organisatie wordt gevormd door het bestuur van de Stichting Amsterdam Dialoog. Zij zorgt voor een jaarlijks wisselende organisatiegroep, waarvan de leden zich voor tenminste een jaar verbinden om de jaarlijkse week van de dialoog mogelijk te maken. Daar is geen vergoeding aan verbonden. Hooguit zoeken wij mogelijkheden om onvermijdbare onkosten te vergoeden door aan deelnemers een bijdrage te vragen.

 

Als organisatievorm hebben wij gekozen voor een losse, organische structuur. Ieders inbreng is van waarde, maar die waarde wordt pas zichtbaar als je er zelf ook de bijpassende energie in steekt. Het bestuur van de Stichting wil als kapstok voor organisatorische zaken dienen. Na een jaar worden nieuwe leden voor de organisatiegroep gezocht (of gaan mensen nog een jaartje door). Geld is van weinig belang, want wat moet een goed gesprek met zes tot acht andere mensen nu helemaal kosten? Het zou nog bij jou thuis rond de eettafel kunnen. Vaak vinden wij echter ook spectaculaire publieke ruimtes voor gesprekken, zoals Pakhuis de Zwijger of de OBA bij het Centraal station. Onze voorwaarde is dan “gratis of niet”. Als een Amsterdamse organisatie geld moet vragen voor dialoog in Amsterdam, is er in onze ogen iets niet op orde.

 

Verdere informatie?

Wil je een keer meedoen? Kijk dan onder Dialoog Agenda voor de nieuwste agenda.

Natuurlijk hebben wij ook een nieuwsbrief, waarmee onze maandelijkse agenda zo in jouw mailbox komt rollen.

Vragen kun je kwijt bij info@amsterdamdialoog.nl

 

Het enige wat echt werkt? Een keer mee doen!