Over ons

Amsterdam Dialoog is aangesloten bij Nederland in Dialoog. www.nederlandindialoog.nl

Het concept van de Dag van de Dialoog werd in Rotterdam bedacht en voor het eerst georganiseerd na de aanslagen in de VS op 11 september 2001. Daar bleek dat de Dag van de Dialoog mensen dichter bij elkaar bracht, mensen nieuwe inzichten verschafte en onderwerpen boven tafel bracht die voorheen veelal onbesproken bleven.

In 2004 werd de eerste Dag van de Dialoog in Amsterdam een feit. De Week van de Dialoog is in Amsterdam ontstaan na de moord op Theo van Gogh. Er ontstond toen een grote behoefte aan meer sociale verbondenheid in de stad.

Inmiddels hebben er alweer 12 edities plaatsgevonden en is de dag uitgegroeid tot een week. In Amsterdam wordt het de laatste jaren door een groep zeer enthousiaste vrijwilligers gecoördineerd die het helemaal kosteloos voor elkaar krijgen, dankzij een aantal organisaties die materialen en ruimtes sponsoren.

“Elk jaar weer zien we dat deze vorm van dialoog iets raakt bij mensen. Het is iets wat ze grijpt en inspireert en zoals Burgemeester van der Laan zei: ‘Fantastische dag…Ik ben daarom blij dat deze dag wordt georganiseerd, om elkaar te leren kennen en om met elkaar in gesprek te gaan.’”

In 2006 namen twee betrokken organisaties uit Rotterdam en Amsterdam het initiatief om het concept van de Dag van de Dialoog over te dragen aan andere steden.