UITNODIGING KICK 0FF

UITNODIGING KICK 0FF

Beste dialoogliefhebber,

De zomer is weer voorbij. Iedereen gaat weer aan het werk en ook Amsterdam Dialoog gaat weer met frisse zin aan de slag!! De eerste activiteit is al bijna, dus geef je vandaag nog op!

Kick Off – 7 september

Waar? Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam
Wanneer? Donderdag 7 september van 19:30 – 21:45 uur
Voor wie? Dialoogliefhebbers, gespreksleiders, tafelorganisatoren en geïnteresseerden!

Wij, dialoogliefhebbers, nodigen jou bij deze uit voor de KICK OFF inspiratieavond. Wij zijn ervan overtuigd dat we samen met jouw aanwezigheid een geweldige avond gaan neerzetten.

Samen met jou willen we onderzoeken hoe we met elkaar prachtige dialogen kunnen gaan neerzetten door heel Amsterdam en omstreken tijdens de landelijke projectweek ‘De week van de Dialoog’ van 3-12 november 2017. In Amsterdam starten we op donderdag 2 november de week van de dialoog. Maar liefst meer dan 100 gemeentes doen dit jaar mee en we hopen dat duizenden mensen verwonderd, geïnspireerd en uitgedaagd worden tijdens het delen van elkaars ervaringen en dromen rondom het landelijke dialoogthema ‘SAMEN…’. We laten de ruimte open om het landelijk thema anders in te vullen zodat het klopt voor jou.

De ‘Dag van de Dialoogmethodiek’ wordt tijdens deze week ingezet: een simpele, doeltreffende en positieve manier om met elkaar in gesprek te gaan. Een methode die ontwikkeld is naar aanleiding van 9/11 om de toen ontstane angst en wantrouwen in de samenleving om te zetten in een constructieve en respectvolle verbinding met elkaar. Een methode die op dit moment nog steeds het doel heeft om elkaar beter te leren kennen en te waarderen.

Tijdens de Kick Off zullen we kennis maken met elkaar, dwarsverbindingen zoeken en invulling geven aan de week van de dialoog. We gaan het thema ‘SAMEN…’ verkennen door in de 1e ronde, persoonlijke ervaringen te delen tijden de 2e ronde, en uiteraard maken we ruimte voor al onze dromen voor jouw stad of buurt tijdens de 3e ronde en sluiten we het gesprek af met de stappen die we de komende tijd zullen gaan zetten.

Wij hopen de komende tijd samen met jou en velen anderen in en buiten Amsterdam, mensen te laten ervaren hoe het is om je daadwerkelijk verbonden te voelen met een ander vanuit het delen van eigen ervaringen en ‘de ander’ in een positiever daglicht te leren zien en waarderen in plaats van onbewust of bewust te veroordelen, voor af te sluiten of zelfs buiten te sluiten uit angst. Onze droom is dat we in onze eigen stad, we ons als mens meer durven open te stellen naar elkaar en het onbekende en dat we samen de handen ineen durven slaan om nieuwe wegen te bewandelen.

Opgeven voor de KICK OFF kan middels het sturen van een email naar info@amsterdamdialoog.nl.

Graag willen we jou vragen om dit nieuws te delen op Facebook, per e-mail, twitter, whatsapp, mondeling of een postduif te sturen naar jouw vrienden, kennissen, buren en familie.

Trainingen

De Week van de Dialoog komt snel dichterbij! Wil je ook meedoen als gespreksleider? Grijp dan je kans en geef je op voor een van de trainingen.
De datums voor de trainingen van dit jaar zijn geprikt. De trainingen vinden plaats in de avonden. Locatie en tijd volgt nog. Je kunt je er alvast voor opgeven door deze email te beantwoorden.

Woensdag 20 september Basistraining gespreksleider
Donderdag 28 september Basistraining gespreksleider
Donderdag 19 oktober Gevorderde training gespreksleider

Een Engelstalige training is momenteel nog in de maak!

Waarom een week van de dialoog?

Donderdag 2 november gaat de Week van de Dialoog van start in Amsterdam en omliggende plaatsen. Maar waarom doen we het eigenlijk? En wat heb je eraan?

Het unieke van de Week van de Dialoog is dat je niet aan tafel gaat om te vergaderen of een projectplan te maken. Je gaat aan tafel om kennis te maken, ervaringen en inspiratie uit te wisselen. En terwijl je uitwisselt leer je elkaar kennen. Vaak gebeurt het dat deelnemers na afloop met elkaar verder willen praten, leuke dingen gaan ondernemen of met een berg aan nieuwe ideeën en verhalen hun omgeving inspireren. Zoals Job Cohen zei: ‘Het kennen van elkaars levensverhaal brengt een buurt tot leven’.

Het doel van de Week van de Dialoog is om door inzet van een dialoog, mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek te brengen. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van kennis over elkaar en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen en werken.
Kijk voor meer informatie op http://www.amsterdamdialoog.nl/

Amsterdam Dialoog zoekt een vormgever

De kerngroep van Amsterdam Dialoog zoekt iemand die met Indesign kan werken en in de voorbereiding van de Week van de Dialoog (3 tot en met 11 november) de gespreksplacemat en aankondigingsposters kan vormgeven. We werken zonder budget. Bel voor meer informatie met Paul Basset (06-21 502 416) of mail paul@paulbasset.nl

Kopij nieuwsbrief

Heb jij zelf ook een dialoogactiviteit georganiseerd, waarbij je gebruik hebt gemaakt van onze dialoogmethode (kennismaken, ervaring delen, dromen, doen)? Er is ruimte in onze nieuwsbrief voor een verslagje. Stuur het op naar info@amsterdamdialoog en wie weet lees je jouw verhaal volgende keer wel terug in de nieuwsbrief!

Wij hopen je te zien op de Kick off donderdag 7 september!

Geen reactie's

Geef een reactie